HAI CU NOI ÎN ȚARA SFÂNTĂ CIRCUIT ISRAEL + EGIPT, MUNTELE SINAI , MANASTIREA SF. ECATERINA

HAI CU NOI ÎN ȚARA SFÂNTĂ

CIRCUIT ISRAEL + EGIPT, MUNTELE SINAI , MANASTIREA SF. ECATERINA

05 - 12 NOIEMBRIE 2019

ZIUA 1 – BUCURESTI – EILAT:

Intalnire in incinta Aeroportului Otopeni Henri Coanda cu reprezentantul agentiei pentru imbarcare spre Eilat. Calatorim in Eilat, cel mai sudic oras al Israelului, pe coasta Marii Rosii, la granitele Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt- Cina si cazare in Taba.

ZIUA 2- MANASTIRA SF. ECATERINA- MUNTELE SINAI:

La orele devreme ale diminetii, ne vom urca pe Muntele Sinai sa admiram rasaritul si locul unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci. Participare la Slujba la Manastirea Sf. Ecaterina - cea mai veche manastire din lume, care a fost construita de calugari romani. Dupa aceea se viziteaza muzeul - Cina si cazare la Taba.

ZIUA 3 – MAREA MOARTA- IERIHON- PUSTIUL IUDEII- BETHLEHEM:

Dupa micul dejun ne reintoarcem spre Tara Sfanta si continuam drumul prin desertul Arava spre Marea Moarta aflata la 400 m sub nivelul marii. Este o mare cu grad de salinitate ridicat (aprox 30%). Inca de pe vremea romanilor, Marea Moarta era cunoscuta pentru beneficiile terapeutice: sarea si namolulau efecte desinfectante, curative precum si cosmetice. Aici facem un popas bine meritat pentru baie si odihna. Apoi mergem spre Ierihon, cunoscut fiind cel mai vechi oras din lume unde putem sa ne cumparam faimoasele curmale si smochine mai dulci ca mierea. Aici vizitam Asezamantul romanesc, biserica greaca, unde se afla Dudul lui Zaheu Vamesul, panorama spre muntele Carantania. Optional, daca timpul ne permite, vom vizita Hozeva – manastirea ce adaposteste moastele Sf. Ioan Iacob Hozevitul. – Cina si cazare la Bethlehem.

ZIUA 4 – IERUSALIM- BETHLEHEM:

Dupa micul dejun, mergem la Ierusalim unde urcam pe m untele Sion la Biserica Adormirii Maicii Domnului, continuam spre Muntele Scopus la locul inaltarii Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si apoi coboram la Gradina Ghetsimani, vizitam Biserica Agoniei, Grota Tradarii si Mormantul Mariei apoi mergem la Mormantul Regelui David si locul unde a fost Cina cea de taina, dupa care vizitam Biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii, si parcurgem Drumul Crucii (Via Dolorosa) cu cele 14 Statii. Intram in Biserica Sfantului Mormant unde avem posibilitatea a ne ruga la PIATRA UNGERII si Biserica Invierii. Urmeaza un scurt popas de reculegere si rugaciune la zidul plangerii – Cina si cazare la Bethlehem.

ZIUA 5 – BETHLEHEM:

D upa micul dejun vizitam Bethlehem unde mergem sa vizitam locul nasterii lui Iisus Biserica Nativitatii, Grota Sfantul Ieronim si Biserica Campul Pastorilor. - Cina si cazare la Bethlehem.

ZIUA 6– BETHLEHEM- CANA – TABOR

D upa micul dejun, ne asiguram ca nu am uitat nimic in camera, predam cheia camerei la receptie si avem bagajele personale in autocar, apoi mergem sa vizitam Cana, locul unde Iisus la o nunta, a savarsit prima sa minune transformand apa in vin. Urcam apoi (cu masina) pe muntele Tabor, loc cu o mare insemnatate biblica. Acesta este locul schimbarii la fata al lui Iisus si tot acelas loc unde se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam spre orasul Nazareth unde vom vizita Catedrala Catolica Buna Vestire si Izvorul Sfantei Maria (de unde putem lua gratis aghiazma)- Cina si cazare la Tiberias sau Nazareth

ZIUA 7 -RAUL IORDAN – MAREA GALILEE –TIBERIAS :

D